IAA: Ecooltec wil revolutie in koeltransport

Ecooltec, een nieuwe speler in de koelsector, lanceert op de IAA een reeks koelinstallaties die gebruik maken van natuurlijke vloeistoffen, waardoor de milieuvoetafdruk van de hele logistieke keten aanzienlijk zal worden verkleind. Ecooltec doet (onder meer) een beroep op de expertise (en financiële middelen) van de stichter van Frigoblock.

In 2015 verkocht Peter Grosskopf Frigoblock aan zijn grote concurrent Ingersoll Rand, eigenaar van Thermo King. Zeven jaar later is hij terug op zijn favoriete terrein met een nieuw team en een nieuw concept van ultraplatte koelinstallaties (250 mm hoog voor een op een vrachtwagen gemonteerde installatie) met een sterk verminderde milieuvoetafdruk. Het is uiteraard een elektrische eenheid, maar het belangrijkste kenmerk ervan is het gebruik van natuurlijke koelmiddelen in plaats van Freon.

“Vandaag de dag kan bijna de gehele koudeketen worden geëxploiteerd zonder gefluoreerde broeikasgassen, maar dit is nog niet het geval voor het transportgedeelte. Het Ecooltec systeem dicht deze kloof en stelt de voedingsindustrie in staat om bijvoorbeeld bevroren ijs en pizza aan te bieden met de groenst mogelijke voetafdruk,” legt Dr. Jürgen Süß, Chief Technology Officer bij Ecooltec, uit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo