IAA: Renault presenteert avontuurlijke Kangoo

Renault zal op het salon van Hannover verschillende gelegenheden krijgen om nieuws te maken (met name door de presentatie van zijn waterstofgamma onder het merk Hyvia), maar de Franse fabrikant zal ook een prototype tentoonstellen, het Hippie Caviar Motel op basis van de nieuwe Kangoo.

Het Kangoo Hippie Caviar Motel is een kleine, volledig uitgeruste mobilhome ontworpen voor chique avonturiers: je slaapt er als onder de sterren dankzij een panoramisch dak, op een bed dat kan worden geïnstalleerd door de achterbank neer te klappen. Alle interieuronderdelen (opbergruimte, vloer) zijn gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen zoals kurk en gerecycled rubber, en Renault gaat nog verder want het prototype is gebaseerd op de E-Tech versie van de Kangoo, met 45 kWh aan accu’s.

Dit is Renaults tweede uitstap naar het vrijetijdsvoertuig; het eerste Hippie Caviar Motel concept, dat vorig jaar werd voorgesteld op basis van een elektrische Trafic, leidde tot een productieversie met de naam SpaceNomad en het is dus mogelijk dat, als deze versie van de Kangoo gunstig wordt onthaald door het publiek, hij min of meer snel in het gamma zal worden opgenomen. Maar met een klassieke verbrandingsmotor, die toegankelijker en praktischer is voor dit type voertuig dat wil concurreren met het California-gamma van Volkswagen Commercial Vehicles.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo