PostNL opent duizendste PostNL-punt in België

PostNL heeft inmiddels duizend PostNL-punten in ons land, waar consumenten pakjes kunnen verzenden of afhalen. De ambitie is om er tegen het einde van het jaar nog 350 bij te ontwikkelen. Een Belgische consument vindt nu op gemiddeld twee kilometer van huis een PostNL-punt, in Brussel zelfs om de 750 meter.

De voordelen van de verzendpunten zijn volgens PostNL legio: de consument hoeft niet thuis te blijven om op een pakje te wachten, hij kan het pakje in het PostNL-punt ophalen op een zelfgekozen tijdstip. De punten zijn geselecteerd op basis van hun ligging, bijvoorbeeld in de buurt van werk of school. Die aanpak komt de duurzaamheid van het verzendproces ten goede. Ook met de toegankelijkheid per fiets of te voet wordt rekening gehouden. De uitbating is in handen van lokale ondernemers. PostNL wil zijn netwerk in België nog uitbreiden. Ter vergelijking; in Nederland heeft de operator liefst 4.000 van deze ophaal- en verzendpunten.

 

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo