USA Truck overgenomen door DB Schenker

DB Schenker heeft 435 miljoen euro betaald voor de overname van de Amerikaanse transporteur USA Truck. Het doel van de transactie is een van de leidende wegvervoer- en logistieke bedrijven in de Verenigde Staten te worden.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en de aandeelhouders van USA Truck, zal de overname de onderneming in staat stellen aanvullende diensten aan te bieden. USA Truck exploiteert een vloot van 1.900 vrachtwagens en beschikt over een partnernetwerk van 36.000 gecontracteerde bedrijven in de VS en Mexico. De onderneming telt 2.100 werknemers. DB Schenker brengt zijn logistieke knowhow, spoor- en luchtnetwerken en 27 miljoen vierkante meter opslagcapaciteit in Noord- en Zuid-Amerika in bij de transactie. De groep telt 76.000 werknemers (waarvan 10.000 in Amerika) in 130 landen.

“Deze transactie biedt onmiddellijke en aanzienlijke waarde voor de aandeelhouders van USA Truck. Het biedt ook meer carrièremogelijkheden voor onze werknemers en meer capaciteit en diensten voor onze klanten. En het stelt ons bedrijf beter in staat om onze langetermijnvisie, de toonaangevende leverancier van transportoplossingen in Noord-Amerika worden, te verwezenlijken”, aldus James Reed, president en CEO van USA Truck.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo