Featured Video Play Icon

[VIDEO] Zo vecht Antwerpse haven tegen het lage waterpeil

Het droge weer speelt de scheepvaart parten. Niet alleen op de Rijn, die op grote delen van het traject onbevaarbaar geworden is, ondervindt men daar last van. In de Antwerpse haven worden de grote middelen ingezet om het peil van de dokken en het Albertkanaal voldoende hoog te houden. 

Om te verzekeren dat schepen door de haven kunnen blijven varen, installeerde het Havenbedrijf samen met De Vlaamse Waterweg vier tijdelijke waterpompen aan de Berendrechtsluis, om het water snel terug te pompen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo