Vrachtwagenracer Anthony Janiec onverwacht overleden

Droevig nieuws uit de wereld van het vrachtwagenracen. Drievoudig Frans kampioen Anthony Janiec overleed onverwacht aan de gevolgen van een hartaanval. Vorig jaar was Janiec nog in ons land te zien tijdens de Passion4Trucks Roadshow. 

Anthony Janiec was een leven lang gepassioneerd door de autosport. Hij begint zijn carrière als een begenadigd karter en kruiste in de Formule 3 de degens met de opkomende Sebastian Vettel en Romain Grosjean. In 2006 werd hij in deze discipline vice-Europees kampioen. Het jaar daarop maakt de telg uit een familie van transportondernemers de overgang naar het vrachtwagenracen. In 2017, 2018 en 2019 wordt hij drie opeenvolgende keren Frans kampioen.

In 2021 was Janiec nog te gast op het circuit van Zolder in het kader van de Passion4Trucks Roadshow. In een interview vertelt hij over zijn passie voor de motorsport, de verhouding met sponsor BF Goodrich en zijn respect voor de transportsector. Anthony Janiec werd slechts 37 jaar en was vader van twee jonge kinderen.

Bekijk hier de reportage tijdens de Passion4Trucks Roadshow 2021:

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo