DPD huldigt zijn nieuwe hub in Vilvoorde in

De nieuwe DPD hub in Vilvoorde, die sinds juni operationeel is, werd vandaag officieel geopend in aanwezigheid van de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte. Het gebouw maakt indruk door het gebruik van het beschikbare grondoppervlak door verschillende functies op verschillende niveaus te combineren.

De hub van Vilvoorde doet dienst als internationale hub voor DPD, als hoofdkantoor voor DPD BeLux, als regionaal depot voor de regio rond Brussel en als depot voor DPD Fresh, de temperatuurgecontroleerde voedselbezorgdienst, en dit alles aan de rand van de Brusselse Ring en op een terrein van slechts 6 hectare. Het resultaat is een gebouw met meerdere verdiepingen, waaronder de belangrijkste hub van 10.000 m2 met een koelruimte van 250 m2 voor DPD Fresh en, op de bovenste verdieping, het regionale depot van 4.500 m2 waar bestelwagens toegang toe hebben via een perifere hellingbaan. De hub heeft 24 inbound deuren en 54 outbound poorten, alsmede tien zuivere cross-docking banen. Hij kan tot 20.000 pakketten per uur en tot 210 aankomsten en vertrekkende vrachtwagens per dag verwerken.

Bijzondere aandacht is besteed aan het milieueffect van het gebouw: 734 zonnepanelen voorzien de koude zone en de oplaadpunten voor elektrische voertuigen, het terrein heeft een opvangcapaciteit voor regenwater van 160.000 liter en verschillende groene zones zorgen voor een langzame filtering van overtollig afstromend water. Ten slotte is het terrein toegankelijk via een eigen fietspad. Het hele project vergde een investering van 52 miljoen euro.

De locatie Vilvoorde zal geleidelijk de plaats innemen van de locatie Mechelen. De administratieve functies in verband met het hoofdkantoor worden geleidelijk overgebracht naar Vilvoorde, terwijl de pakketsortering tot het einde van het jaar gedeeltelijk in Mechelen zal blijven plaatsvinden, om de verwachte pieken in de activiteit rond Black Friday en de kerstvakantie beter op te vangen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo