Ford Trucks presenteert zijn eerste elektrische vrachtwagen

Ford Trucks gebruikt de IAA Transportation om zijn eerste 100% elektrische truck te onthullen. De drieassige vrachtwagen is bedoeld voor de afvalophaling.

Zero emissie transportoplossingen maken deel uit van de transformatiestrategie van Ford Trucks, Generation F genaamd. Als onderdeel hiervan heeft Ford Trucks aangekondigd dat het 50 procent van zijn verkopen in Europa uit nul-emissievoertuigen zal halen en in 2040 zal stoppen met de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotor. In Hannover komt dit tot uiting in een (nog niet genoemd) prototype voor afvalinzameling. Uiterlijk is het een mix van de oude Cargo cabine (nog steeds gebruikt in het Construction gamma van het Turkse merk) en het onderste deel van de F-Max trekkercabine. Met zijn drie assen van respectievelijk 8, 11,5 en 7,5 ton is zijn MTM 26 ton, zodat er ongeveer 16 ton laadvermogen overblijft.

De aandrijving wordt verzorgd door een 390 kW motor en met batterijen met een capaciteit van 392 kWh zou de actieradius ongeveer 300 kilometer moeten bedragen. Het in Hannover tentoongestelde voertuig zal binnenkort in een Turkse stad in het echt worden gebruikt. Hij zou in 2024 in productie kunnen gaan.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo