Haesaerts Intermodal neemt eerste waterstoftruck in gebruik

Haesaerts Intermodal heeft zijn eerste waterstoftruck in het Groothertogdom Luxemburg onthuld en bevestigt daarmee zijn rol als pionier op het gebied van alternatieve technologieën binnen de Altrea Logistics groep.

Afgelopen april bevestigde Roel Smets, CEO van Altrea Logistics, zijn interesse in waterstofaandrijving als decarbonisatieoplossing. De keuze van haar dochteronderneming Haesaerts Intermodal om deze alternatieve technologie te testen lijkt voor de hand te liggen omdat, zoals Luc Haesaerts uitlegt, dit bedrijf gespecialiseerd is in het vervoer van chemische producten, waaronder waterstof, en al bezig is met een decarbonisatieprogramma. Het eerste concrete voorbeeld van dit beleid werd deze week in Luxemburg onder de aandacht gebracht, tijdens een door de Luxemburgse regering en TotalEnergies georganiseerd evenement. Bij die gelegenheid kondigden de ministers Claude Turmes en François Bausch de aanstaande installatie van het eerste waterstofstation in Bettembourg aan. Volgens TotalEnergies zal het begin 2023 operationeel zijn.

De Luxemburgse dochteronderneming van Haesaerts Intermodal gaat reeds een CMB.Tech dual fuel vrachtwagen in gebruik nemen, die vergelijkbaar is met die welke reeds door Van Moer Logistics worden gebruikt, maar profiteert van de ervaring die met de voertuigen van de eerste serie is opgedaan. Volgens Luc Haesaerts kan de vermindering van de CO2-uitstoot nu oplopen tot 98% in vergelijking met een vergelijkbare dieselvrachtwagen.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo