IAA: Scania lanceert nieuwe gasmotor

Op de IAA introduceert Scania een nieuwe 13-liter gasmotor. Die levert 420 en 460 pk en is compatibel met biomethaan, wat de de CO2-uitstoot tot 90% vermindert vanuit het oogpunt van well to wheel.

Met deze nieuwe motor zal Scania haar LNG-gamma, dat tot dusver beperkt was tot één motor van 410 pk, aanzienlijk uitbreiden. Zoals dit al het geval was wordt de verbranding op gang gebracht door de bougies en werken de nieuwe gasmotoren met volledige verbranding van zowel de brandstof als de zuurstof, zonder dat er diesel of AdBlue nodig is. “Een belangrijk doel voor de Scania-ingenieurs was te zorgen voor de best mogelijke rijeigenschappen, met de dieselmotoren van Scania’s Super-aanbod als maatstaf voor prestaties en eigenschappen”, zegt Stefan Dorski, Senior Vice President en Hoofd Scania Trucks. “Wij zien vanuit commercieel oogpunt een groot potentieel in biomethaan. Met het soort flexibiliteit, de economische aantrekkelijkheid en het bereik dat we nu kunnen bieden, ben ik ervan overtuigd dat klanten zullen inzien hoe geweldig deze oplossing is. Ook de markten waar gas vroeger een marginale factor was, beseffen nu hoeveel aantrekkelijker deze brandstof in de afgelopen jaren is geworden. De handling van vrachtwagens met gasmotor is eenvoudig in vergelijking met andere alternatieven en betekent niet dat je iets inlevert op het gebied van rijeigenschappen, flexibiliteit of comfort voor de chauffeur.”

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo