IAA: Volvo Trucks kondigt eigen elektrische as aan

Naast de commerciële lancering van de FM en FH Electric, onthulde Volvo Trucks in Hannover een nieuwe elektrische as. Deze oplossing zal de elektrische motor boven de vooras en de transmissie vervangen, en maakt het mogelijk de actieradius van elektrische vrachtwagens te vergroten door meer batterijen in een vrachtwagen met dezelfde wielbasis te plaatsen.

Tot nu toe heeft alleen Mercedes-Benz een elektrische as gebruikt voor zijn eActros-reeks. Volvo Trucks zal nog een paar jaar moeten wachten voordat het zijn eigen FM of FH Electric kan monteren, maar de weg is vrij, vooral omdat deze elektrische as (waarvan de kenmerken niet bekend zijn gemaakt) zowel met batterijen als met een brandstofcel kan worden gebruikt. In dit verband heeft de Zweedse fabrikant bevestigd dat de eerste waterstoftrucks in 2025 door klanten zullen worden getest.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo