IAA: wat kunnen we van de Chinezen verwachten?

Het zal niet erg moeilijk zijn om een vleugje exotisme te vinden op de IAA: na de Turkse fabrikanten zijn het de Chinese fabrikanten die hun opwachting maken, en niet de minste.

De bekendste van de Chinese deelnemers is SAIC, dat zijn Maxus lichte bedrijfsvoertuigen reeds in Europa verkoopt. In Hannover zal Maxus zijn elektrische pick-up T90 EV onthullen, maar ook minstens één vrachtwagen. Twee mogelijkheden blijven open: een kleine elektrische stadswagen of een elektrische H6-trekker.

Dongfeng zal vier elektrische voertuigen tentoonstellen: een EV30 LCV die nog niet gehomologeerd is, een andere die in september gehomologeerd wordt (EV35), een derde die al gehomologeerd is (EV45) en een kleine stadsvrachtwagen met de naam Xingyun. Maar Dongfeng zal ook zijn vermogen demonstreren om brandstofcelvoertuigen te produceren.

Tot slot is er Weichai. Dit volledig (in onze regios) onbekende motormerk introduceerde afgelopen juli een 13-liter dieselmotor die naar verluidt een brandstofefficiëntie van 51% haalt, waar traditionele dieselmotoren 38% halen. Maar gezien de grootte van zijn stand in Hal 21 zal Weichai niet alleen motoren tentoonstellen…

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo