Inchcape verdeler elektrische voertuigen BYD in België en Luxemburg

Inchcape, wereldwijd actief als onafhankelijke distributeur van diverse automerken, is aangesteld als verkoop- en servicepartner van BYD in België en Luxemburg. BYD is ‘s werelds grootste fabrikant van elektrische voertuigen en batterijen.

De strategische samenwerking houdt in dat Inchcape vanaf oktober 2022 in België en Luxemburg elektrische personenauto’s van BYD op de markt zal brengen. Inchcape zal zijn uitgebreide aanwezigheid in beide markten gebruiken om samen met BYD een online én offline verkoop- en servicenetwerk op te zetten. In oktober opent in Zaventem bij Brussel het eerste vestiging voor particulieren, waar klanten met de auto’s en technologie van BYD kunnen kennismaken. ​Het aanbod omvat onder meer de sportieve, hoogtechnologische sedan BYD HAN, de SUV BYD TANG met zeven zitplaatsen en vierwielaandrijving, en de BYD ATTO 3, een opvallende en dynamische SUV uit het C-segment die speciaal werd ontworpen voor de Europese markt op basis van het innovatieve e-Platform 3.0 van BYD.

Verdeler Inchcape brengt een gedegen kennis van de elektrische voertuigen naar de tafel en wil de markt voor dergelijke voertuigen in België doen groeien. BYD heeft bijna dertig jaar ervaring in de ontwikkeling van batterijen, en bouwt daarnaast ook elektrische bussen, vrachtwagens, bestelwagens en personenauto’s. BYD is de enige fabrikant van elektrische voertuigen die zijn eigen batterijen, elektromotoren, motorsturingen en computerchips heeft ontwikkeld.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo