Iveco lanceert eDaily

De tweede generatie van de elektrische Daily maakte zijn debuut op de Iveco-stand op de IAA in Hannover. Hij biedt een bijzonder breed gamma en Iveco belooft zelfs een recordbereik.

Bijna alle versies van de Daily zijn nu verkrijgbaar in elektrische uitvoering: bestelwagen, enkele of dubbele cabine, chassis-cabine en minibus, met een MTM tussen 3,5 en 7,2 ton en enkele of dubbele wielen. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een 20 m3 zero-emissie bestelwagen te verkrijgen, maar Iveco stelt ook een eDaily 50C12E tentoon, uitgerust met een ePTO aftakas en een Palfinger hoogwerker van 24,7 m, evenals een voorbeeld uitgerust met een Lecapitaine koelopbouw en een Thermo King koelunit. De eDaily heeft een laadvermogen van maximaal 4,6 ton en
een trekvermogen tot 3,5 ton.

De elektromotor levert 140 kW en een maximumkoppel van 400 Nm. Iveco biedt de keuze uit 1, 2 of 3 FPT Industrial / Microvast batterijen van elk 37 kWh, met een garantie van 8 jaar en tot 250.000 km. Deze configuratie kan gedurende de hele levensduur van het voertuig worden gewijzigd. Met drie batterijpakketten belooft Iveco een bereik tot 400 km bij echt stadsgebruik. DC laden kan tot 80 kW. Iveco onderscheidt zich door verschillende asverhoudingen aan te bieden op de versies 50C en 72C. De klant kan kiezen tussen prestaties en bereik. Een ander bijzonder kenmerk is de Hi-Power functie, die extra vermogen levert wanneer dat nodig is.

Iveco heeft al aangekondigd dat 2.000 van de nieuwe eDaily zijn besteld door het Franse verhuurbedrijf Petit Forestier.

FCEV-versie in samenwerking met Hyundai

In Hannover toont Iveco ook het prototype van een toekomstige waterstofversie van de Daily. Dit is het eerste concrete resultaat van de samenwerking met Hyundai: de elektromotor is dezelfde als bij de eDaily, maar de 90 kW brandstofcel komt van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Met 12 kilo waterstof aan boord kan deze Daily FCEV een bereik van 350 kilometer verwachten met een laadvermogen van 3 ton.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo