Qargo-software integreert met Trimble boordcomputers

Op de beurs Transport & Logistics in Gent zullen software-ontwikkelaar Qargo en Trimble voor de eerste keer tonen hoe de boordcomputers van Trimble kunnen communiceren met de digitale administratie in Qargo – en omgekeerd.

De boordcomputers van Trimble houden in realtime bij wat er in de vrachtwagens gebeurt, terwijl Qargo alles registreert, documenteert en bijhoudt in de planning en de administratie. “Er valt een administratieve workload weg, en het risico op fouten wordt weer wat kleiner,” legt Adriaan Coppens van Qargo uit. “Bovendien weet je op elk moment waar elke wagen of order zich bevindt, waardoor je sneller je planning kan aanpassen, en ook klanten op de hoogte kan brengen wanneer nodig.”
Orders kunnen worden gepland in Qargo en worden automatisch omgezet naar instructies voor de Trimble-boordcomputer. Tijdens de rit krijgt Qargo statusupdates van de boordcomputers en wordt ingegeven informatie doorgestuurd naar de administratie. Als chauffeurs bijvoorbeeld met Trimble een foto nemen van de CMR, verschijnt die dan onmiddellijk in Qargo. Daardoor kan het  transportbedrijf sneller factureren.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo