Registraties gestegen in augustus

De situatie verschilt nog steeds enorm van merk tot merk, maar over het algemeen hebben de inschrijvingen van zware bedrijfsbvoertuigen zich in augustus licht hersteld. De situatie blijft moeilijk voor vrachtwagens van minder dan 16 ton, maar de goede prestaties van trekkers compenseren deze zwakte bijna.

Het aantal registraties van vrachtwagens blijft dalen, zij het iets minder sterk dan aan het begin van het jaar. Gelukkig herstelt de verkoop van trekkers zich met een stijging van 42% in augustus en een stijging van 18,63% over de eerste acht maanden van het jaar. Als de resultaten van de twee categorieën worden opgeteld, blijft de Belgische markt iets achter op de overeenkomstige periode van 2021, met een totaal van 5412 eenheden in plaats van 5486. De markt voor opleggers is in augustus gekrompen (-17,71%), maar vertoont nog steeds een positief cumulatief resultaat (+6,57%).

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo