Renault Trucks gaat vrachtwagens recycleren

Na de lancering van een reconditioneringsactiviteit via de Used Trucks Factory, zet Renault Trucks een nieuwe stap in de richting van de circulaire economie door een demontageactiviteit te openen voor oude trucks en de recuperatie van onderdelen onder de naam Used Parts Factory.

Deze nieuwe activiteit zal plaatsvinden in Vénissieux. De Used Trucks Factory zal het mogelijk maken onderdelen die nog een zekere levensduur hebben (motor, versnellingsbak, cabine, tank, bumpers, deflectoren, enz.) en grondstoffen terug te winnen. De balken van het chassis, bijvoorbeeld, zullen in stukken worden gesneden en naar de nabijgelegen gieterij worden gebracht om een nieuw voertuig te maken. De hergebruikte onderdelen zullen na een grondige controle worden toegevoegd aan de voorraad reserveonderdelen van Renault Trucks en op de markt worden gebracht onder de merknaam Used Parts by Renault Trucks. Zij genieten een fabrieksgarantie en zijn gemiddeld 50 tot 60% goedkoper dan nieuwe onderdelen.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo