Roland Jost zet stap opzij als CEO Jost Group

Roland Jost doet afstand van zijn positie als CEO van het gelijknamige transportbedrijf. Die beslissing komt er nadat Jost een regeling trof met het gerecht in een zaak van sociale dumping. Als eigenaar blijft Jost wel voorzitter van de raad van bestuur bij Jost Group.

De zaak rond de sociale dumping bij Jost sleept aan sinds 2017. Het parket nam het transportbedrijf in het vizier op verdenking van het ontduiken van socialezekerheidsbijdragen. Het bedrijf zelf schikte recent met het parket voor een bedrag van 30 miljoen euro. Nu treft ook topman Roland Jost zelf een schikking, weet de krant L’Echo. Zo krijgt hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar, maar is er geen sprake van boete of verbeurdverklaring. Daar staat wel tegenover dat hij een stap opzij zet als CEO. De functie als voorzitter van de raad van bestuur behoudt Jost wel. De rechtbank moet de regeling wel nog bekrachtigen, naar verwacht wordt op 17 oktober. Het federaal parket geeft geen commentaar op de vragen om precisering van Transportmedia. Wie Jost opvolgt als CEO is nog niet bekend. Het bedrijf geeft geen commentaar, noch op de verslaggeving in de pers, noch op de vraag naar de opvolging van Roland Jost aan het hoofd van het bedrijf.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo