Scania ‘elektrificeert’ ook eigen netwerk

Scania bereidt haar dealernetwerk in Benelux voor op het onderhouden en repareren van geëlektrificeerde trucks en bussen. Hiernaast organiseert het Zweedse merk ook opleidingen voor carrosseriebouwers.

Hierbij werkt Scania met drie certificatieniveaus: EV-Basic (deze werkplaatsen mogen alleen de werkzaamheden uitvoeren aan de mechanische en 24V systemen), EV-Specialist (deze werkplaatsen mogen ook werken aan het High Voltage systeem wanneer deze spanningsloos is verklaard) en EV-Battery (deze werkplaatsen mogen ook werken aan het High Voltage systeem onder spanning).

Momenteel heeft Scania in België reeds drie werkplaatsen die gecertificeerd zijn als EV-Specialist. Het betreft de vestigingen Neder-Over-Heembeek, Wijnegem en Drongen. Daarnaast is de werkplaats in Torhout EV-Basic gecertificeerd. “Tegen het eind van het jaar zal dat voor alle werkplaatsen in Benelux het geval zijn”, zegt Nico Van hauwermeiren, Director Services Benelux. Doelstelling is ook om tegen begin 2023 nog zeven andere werkplaatsen te certificeren tot EV-Specialist. Vanaf begin 2023 start vervolgens het proces voor de werkplaatsen die in aanmerking komen voor de hoogste certificatiegraad.

Carrosseriebouwers moeten ook veilig kunnen werken aan een elektrisch of hybride voertuig van Scania. “In Nederland en België werden in totaal 45 carrosseriebouwers verwelkomt voor een elektrificatietraining,” aldus Nico Van hauwermeiren.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo