Transport Robbyns investeert verder in 2023

Transport R. Robbyns & CIe bestaat in 2023 veertig jaar maar staat zeker niet stil. Wegens de sterke vraag wordt de eigen vloot sterk uitgebreid met 20 nieuwe trucks en 10 extra gensets.  

“Het bedrijf zoals het vandaag de dag gekend is, kreeg vorm in 1983 met de oprichting van Transport R. Robbyns & CIe BVBA door onze grootvader Roger Robbyns. Onze pa, Jacques Robbyns, heeft de fakkel begin jaren ’90 overgenomen. Samen met mijn broer Dimi en mijn zus Carmen hebben wij op onze beurt de fakkel overgenomen in 2016”, aldus Kurt Robbyns. “Momenteel telt de eigen vloot 39 voertuigen maar wegens de aanhoudende vraag naar (vooral) containertransporten breiden wij onze eigen vloot uit. Een investering in trucks vergt uiteraard ook een investering in mensen.  We zijn dan ook op zoek naar chauffeurs, die van zodra de nieuwe wagens worden geleverd, van een interne opleiding kunnen genieten binnen ons bedrijf. De chauffeurs krijgen een peter-opleider toegewezen zodat ze de nodige kennis kunnen opdoen alvorens alleen de baan op te mogen.”

Er werd gekozen voor 20 Mercedes-Benz Actros die geleidelijk vanaf januari 2023 worden geleverd door Hedin Automotive. De eerste vijf eerder aangeschafte Actros blijken hun waarde te hebben bewezen, zowel wat betreft betrouwbaarheid als wat betreft het gemak voor de chauffeur. Alle trucks zullen via onderhoudscontract worden onderhouden bij de Hedin werkplaats in St Niklaas. Daarnaast is Transport Robbyns ook op zoek naar extra onderaannemers. “Wij kunnen deze mensen een heel mooi rendement en vast werk aanbieden. Wij hebben met onze klanten eerlijke tarieven kunnen afspreken, en hierdoor hebben wij ook de mogelijkheid om de mensen die voor ons transporten uitvoeren, een eerlijke prijs te betalen voor hun werk. Zo hanteren wij bijvoorbeeld in al onze contracten een fuelformule.  Deze zorgt ervoor dat bij stijgende fuelprijzen, onze onderaannemer dit niet uit eigen portemonnee moet betalen, en bij dalende fuelprijzen kunnen wij de toeslag laten zakken waardoor ook onze klanten op een eerlijke manier worden behandeld.”

“Er wordt ook verder geinvesteerd in 10 nieuwe gensets van Genmark”, gaat Kurt Robbyns verder; “Deze generatoren worden op de bestaande containerchassis geplaatst. Er is vandaag de dag meer en meer vraag naar transport onder geleide temperatuur. Door deze investering wordt onze capaciteit op dat vlak met 33% verhoogd. Wij hebben in het afgelopen jaar verder geinvesteerd in de optimalisatie van ons containerdepot waardoor we nu ruim 40 reefers van een aansluiting kunnen voorzien.”

De elektriciteit die nodig zal zijn om deze aggregaten te laden, maar ook om ze op te slaan en, wie weet, om toekomstige elektrische vrachtwagens te laden, zal binnenkort worden opgewekt door een windturbine die op de site van Puurs wordt geïnstalleerd, in samenwerking met Eneco. “Wij zijn gelegen in het midden van de industriezone Pullaar te Puurs, er is geen enkele woonzone die binnen de geluids of schaduwnormen valt van deze windmolen. De keuze was dan ook snel gemaakt. Ons eigen warehouse, containerdepot met reeferaansluitingen, burelen en onderhoudsmagazijn worden op deze manier per direct 100% CO2 neutraal.”, aldus Kurt Robbyns. De bouw van deze windturbine is voorzien om te starten in 2023 en vermoedelijk eind 2023 of begin 2024 zou de windmolen operationeel moeten zijn.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo