Linde breidt verdelersnet uit in Oost- en West-Vlaanderen

Een opvallende verschuiving in het dealer- en servicelandschap van Linde Material Handling in België: verdeler Motrac krijgt het gezelschap van Van den Dorpe Handling Equipment om de dealerstructuur in België te versterken. In het plan dat voorligt wordt Van den Dorpe exclusief dealer voor Oost- en West-Vlaanderen en behoudt Motrac het exclusieve dealership voor alle andere provincies.

Van den Dorpe was al eerder als Linde-verdeler actief op de Oost- en West-Vlaamse markt, in een samenwerking met Motrac. In de nasleep van de Covid-crisis trok Van den Dorpe zich even terug, maar nu de markten weer opleven, zal van den Dorpe opnieuw Oost- en West-Vlaanderen voor zijn rekening nemen. Het verschil met vroeger is dat het nu rechtstreeks zal samenwerken met Linde. Motrac blijft exclusief verdeler voor de andere Belgische provincies. Belangrijk is wel dat het vooralsnog om intenties gaat. De streefdatum om tot een definitief akkoord te komen en de nieuwe structuur op te starten is 1 januari 2023.

Volgens de KION-groep, waartoe Linde en zusterfirma Dematic behoren, is deze evolutie ingegeven door de snel veranderende markt, met onder andere een snel evoluerende vraag naar automatisatie bij de klanten. Linde breidde bovendien in de afgelopen jaren zijn assortiment en dienstenaanbod sterk uit. De focus kwam te liggen op het zogenaamde Asset Lifecycle Management, waarbij de dealer als partner optreedt voor de klant in het eerste, tweede en eventueel derde leven van zijn truck, met specifieke aangepaste diensten.

“Organische groei in een markt die kreunt onder het tekort aan geschikte technische  profielen zou een risicovolle strategie zijn, en een moeilijk te nemen horde, om de geplande groei in activiteiten te realiseren. Beide dealers – Motrac en Van den Dorpe – staan er garant voor dat onze klanten altijd ondersteund worden door ervaren en gekwalificeerde professionals”, laat de KION-groep optekenen.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo