Featured Video Play Icon

[VIDEO] Al het IAA-nieuws in twee minuten

De IAA Transportation eindigde op zondag. Nadat we alle nieuwe producten hebben beschreven laten wij u een samenvatting ontdekken van de interessantste innovaties in beeld…

Na een pauze van 4 jaar vond in Hannover opnieuw de IAA Transportation plaats. Met 1.402 exposanten uit 41 landen viel er heel wat nieuws te rapen en te testen.

 1. Bij de bestelwagens toonde Ford zijn nieuwe Transit Custom en E-Custom gamma, maar ook de nieuwe Ranger en Ranger Raptor.
 2. De 100 % elektrische Iveco eDaily maakte zijn debuut in Hannover.
 3. Maxus pakte uit met de eerste elektrische pick-up in Europa, de T90EV. Het merk toonde ook zijn eerste elektrische vrachtwagen, de D7.5 EH300.
 4. Renault vervolledigde zijn elektrische gamma met de Trafic VAN E-Tech electric. Deze ‘Hippie Caviar Motel’ camper concept is gebaseerd op de Kangoo E-Tech Electric.
 5. Volkswagen pakte uit met de ID.Buzz Cargo, de nieuwe ‘VAN of the year’. Ook de Amarok was te bewonderen op de stand van VW.
 6. Er was ook heel wat aandacht voor last mile-oplossingen. Cargo bikes in alle vormen en maten, maar ook kleine elektrische voertuigen.
 7. De X-Bus S bijvoorbeeld en de eVetta Cargo, beiden van Electric Brands.
 8. Isuzu toonde de kleine Big-e voor leveringen in de stad.
 9. De Logistar 100 en Logistar 200 van Cenntro zullen in België verkrijgbaar zijn.
 10. Bij de vrachtwagens was de DAF XD het grootste nieuws. Hij krijgt een meer aerodynamische cabine en een uitstekend zicht rondom.
 11. Scania presenteerde de nieuwe batterij elektrische vrachtwagen voor regionaal transport, de 45 R. Deze is beschikbaar in twee verschillende vermogensniveaus 40 R of S met 400 kW, 45 R of S met 450 kW, goed voor circa 610 pk.
 12. Mercedes-Benz lanceerde de eActros LongHaul.
 13. Nikola toonde zijn Tre BEV.
 14. Volvo Trucks tekende present met de FM/FH Electric.
 15. En MAN met de eTGX.
 16. Er waren ook prototypes van waterstoftrucks, zoals de Mercedes-Benz Actros GenH2.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo