Voka: “Schrapping industrieterrein Zwaaikom Ranst gemiste kans om vracht van weg te halen”

De Vlaamse regering heeft beslist de plannen voor het bedrijventerrein ‘Zwaaikom’ in Ranst definitief op te bergen. Ondernemersorganisatie Voka betreurt de beslissing. “Dit is écht een gemiste kans om veel vrachtverkeer van de weg te halen. En dat net bij de start van de Week van de Mobiliteit. Onze bedrijven willen net méér transport over het water. Dan zijn deze strategisch gelegen gronden essentieel”, vinden de Voka-Kamers uit Mechelen-Kempen, Limburg en Antwerpen-Waasland. ​ ​

Bestonden er initieel plannen om bij het Albertkanaal in Ranst een bedrijventerrein aan te leggen van zo’n 25 hectaren, dan wordt nu geopteerd voor een spaarbekken op dezelfde locatie. De vooropgestelde bedrijfsoppervlakte wordt elders niet gecompenseerd. Volgens Voka een vreemde gang van zaken, net nu de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal bijna klaar is, een maatregel die nota bene moet zorgen voor méér vervoer over het water. “Nu de Zwaaikom er niet komt, laat je een enorme kans liggen om die modal shift verder door te duwen. En dat net bij de start van de Week van de Mobiliteit”, meent de ondernemersorganisatie. De bezorgdheid om voldoende grond voor bedrijven te voorzien langs het Albertkanaal blijft volgens Voka ook groot. ​De drie Voka-Kamers vragen compensatie voor de Antwerpse en Limburgse bedrijven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo