Zalando zet 57 extra robots in om automatisch schoenen te picken

E-commercegigant Zalando gaat verder met de automatisering van zijn orderpicking. Het bedrijf heeft inmiddels 57 ‘TORU’-robots in gebruik, die volautomatisch het orderpicken van de schoenen voor hun rekening nemen. Bedoeling is om die vloot nog uit te breiden in de toekomst. 

De TORU is een product van de Duitse fabrikant Magazino. De mobiele, intelligente pickingrobots zullen worden ingezet in de logistieke centra van Zalando in Lahr, Erfurt en Verona (Italië). Ze ondersteunen de picking van online bestelde schoenen en de aanvoer ervan voor het sorteren en verpakken. De robots zullen zes dagen per week worden ingezet in een systeem met drie shiften.

Magazino ontving in het najaar van 2021 voor het laatst een belangrijke order van Zalando voor de vestiging in Lahr. Na de succesvolle geschiktheidstest volgt nu de uitrol van nog eens 29 robots in Zalando’s logistieke centra in Erfurt en Verona (Italië). Alle robots worden eind september 2022 geleverd en de definitieve integratie staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

Zalando profiteert van versnelde doorlooptijden, een constante 24/7 goederenstroom en foutminimalisatie, zelfs bij een zware orderlast. De robots komen ook de flexibiliteit van de organisatie ten goede. Ze kunnen in de toekomst namelijk naar behoefte worden herverdeeld tussen de vestigingen.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo