ZF lanceert een nieuwe generatie boordcomputers

Op de IAA presenteert ZF de Scalar Evo Touch, de eerste van een nieuwe generatie boordcomputers die volledig rond het Internet of Things (IoT) is ontworpen. Het is in feite de vervanger van de TX-Sky.

De Scalar Evo Touch ondersteunt alle functionaliteiten van de huidige TX-Sky, maar maakt het mogelijk veel meer gegevens door te sturen naar het TX-Connect administratieve systeem en vooral naar het Scalar platform, dat ZF presenteert als een complete orkestratietool voor een transportbedrijf. Scalar integreert de volledige planning van de transportopdrachten, herberekent deze transportopdrachten in functie van de gebeurtenissen (via machine learning), beheert de ETA’s en geeft optimaliseringsaanwijzingen in functie van de verkregen resultaten. Het is dus zowel een krachtig analyse- als een voorspellingsinstrument. Daarvoor heeft het meer gegevens van het voertuig nodig dan een TX-Sky boordcomputer kan leveren. De nieuwe Scalar Evo Touch wordt daarom gepresenteerd als de nieuwe ‘connectiviteitshub’ waarmee de mogelijkheden van Scalar maximaal kunnen worden benut.

In de andere richting maakt de Scalar Evo Touch het ook mogelijk om meer informatie naar de chauffeur te sturen, bijvoorbeeld in de vorm van video’s. Men kan zich bijvoorbeeld voorstellen dat een chauffeur die voor het eerst een industrieterrein bezoekt, een gepersonalisserde handleiding krijgt.

 

Lees alles over ZF Services Belgium

ZF Services Belgium

video

TRANSPORT & VAN.TV 43: ZF (Busworld special)

ZF Services Belgium is al meer dan 60 jaren de ondersteunende partner van de Duitse fabrikant ZF Friedrichshafen AG. ZF brengt als één van de grootste systeemleveranciers alle relevante technologieën voor de megatrends samen onder één dak. De 2 belangrijkste systemen voor elektrificatie van commerciële voertuigen heten AXTRAX en CETRAX. Cetrax is een systeem gebaseerd […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo