[ADVERTORIAL] Krachtige prestaties met aanzienlijk minder uitstoot van broeikasgassen (CO2e)

Het is een probleem waar vandaag ieder transportbedrijf mee worstelt. Welke brandstof moeten we kiezen om onze klimaatprestaties te verbeteren? Gas, waterstof en elektriciteit worden vaak genoemd, maar voor zwaarder transport zijn dat geen direct passende alternatieven. Toch bestaat er al een brandstof die zonder extra kosten aan de voertuigen onmiddellijk kan ingezet worden: hernieuwbare diesel of HVO, zoals Neste MY Renewable Diesel.

Neste MY Renewable Diesel™ is een met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO100) die bedrijven helpt hun klimaatdoelen te bereiken door de uitstoot van broeikasgassen (CO2e) onmiddellijk en ingrijpend te verminderen. In vergelijking met fossiele diesel levert Neste MY Renewable Diesel tot wel 90%* CO2e-reductie.
In 2020 hebben de hernieuwbare Neste-producten klanten van over de hele wereld geholpen om hun uitstoot met 10 miljoen ton te verminderen. Dat komt overeen met de jaarlijkse koolstofvoetafdruk van 1,5 miljoen EU-burgers of een jaar lang 3,7 miljoen personenwagens van de weg halen.

Easy switch zonder grote investeringen
Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor alle dieselmotoren. Er is geen extra investering in infrastructuur of nieuwe voertuigen nodig. Belangrijke fabrikanten van zware voertuigen, zoals Volvo Trucks, John Deere, Caterpillar, Scania, Mercedes-Benz, DAF en MAN, hebben het gebruik van Neste MY Renewable Diesel goedgekeurd. Daarnaast werkt Neste continu samen met constructeurs overal ter wereld voor tests en goedkeuringen.
Neste MY Renewable Diesel is gebaseerd op de gepatenteerde NEXBTL-technologie die het mogelijk maakt hernieuwbare diesel van topkwaliteit te maken uit 100% hernieuwbare grondstoffen zoals afgewerkt frituurvet en afval- en reststoffen. Neste MY Renewable Diesel voldoet aan de norm EN15940 voor paraffinehoudende dieselbrandstof. De brandstof kan in elke verhouding worden gemengd met fossiele diesel of 100% puur worden gebruikt.

Uw keuze, uw impact
Het bereiken van koolstofneutraliteit is een gezamenlijke inspanning, waarbij ieders individuele keuze een verschil kan maken. Daarom ligt ook de nadruk op MY in Neste MY Renewable Diesel. Uw keuze doet ertoe en kan een aanzienlijk positieve impact hebben op uw bedrijf, het klimaat en het milieu. Neste maakt het alvast een pak makkelijker om die duurzame keuze te maken en uw impact te verminderen.

En Neste MY Renewable Diesel biedt nog meer voordelen:
Geschikt voor elke dieselmotor: Neste MY Renewable Diesel is qua chemische samenstelling vergelijkbaar met fossiele diesel. De motoren hoeven dus niet aangepast te worden. Gewoon tanken en rijden.
Krachtige prestaties: met een hoog cetaangetal van 70+ garandeert deze brandstof een efficiënte en schone verbranding. Vergeleken met andere brandstoffen geeft dit een snellere start bij lage temperaturen en een meer betrouwbare, consistente werking.
Potentieel lagere operationele kosten vergeleken met andere hernieuwbare alternatieven: Neste MY Renewable Diesel is een hoogwaardige brandstof die geen aanpassingen of speciale onderhoudsprocedures vergt.
Uitstekende prestaties bij koud weer: geschikt voor extreem koud weer, tot wel -22° C.
Uitstekende opslageigenschappen: dankzij de zuiverheid van het product kan Neste MY Renewable Diesel langdurig worden bewaard zonder aantasting van de kwaliteit of ophoping van water. Voor ondernemingen met een uiteenlopend gebruik in verschillende seizoenen kan dat forse kostenbesparingen opleveren.
Lagere uitstoot: Neste MY Renewable Diesel vermindert de uitstoot van gevaarlijke stoffen zoals fijnstof, stikstofoxiden (NOx), koolwaterstof, koolmonoxide en PAK’s, zeker bij oudere voertuigen.

*De methode die wordt gebruikt om de emissies in de levenscyclus en de emissiereductie te berekenen, voldoet aan de herziene Europese richtlijn hernieuwbare energie (RED2, 2018/2001/EU).

 


Meer weten?
Ontdek alle voordelen op nesteMY.be


 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo