Amazon zal binnenkort zijn eerste elektrische vrachtwagens in Duitsland in dienst nemen

Na het Verenigd Koninkrijk wordt Duitsland het tweede Europese land waar Amazon elektrische vrachtwagens in gebruik neemt (of liever gezegd door zijn ’transportpartners’ laat gebruiken). De koopovereenkomst werd gesloten met Volvo Trucks.

De e-commercegigant zegt over een periode van vijf jaar 1 miljard euro te investeren om zijn transportactiviteiten in Europa volledig te elektrificeren. De eerste resultaten van deze enorme investering zijn de 20 micro-hubs (waaronder de onlangs geopende hub in Blue Gate Antwerpen) en de aankoop van 3.000 elektrische bestelwagens of andere lichte voertuigen die door ’transportpartners’ worden gebruikt. Amazon pakt nu zwaar transport aan. In het Verenigd Koninkrijk rijden al vijf elektrische vrachtwagens rond en het recente contract met Volvo Trucks betreft de ingebruikname van 20 voertuigen in Duitsland. Tegen 2025 wil Amazon ‘zijn’ elektrische vloot uitbreiden tot 10.000 eenheden. In het zware vervoer wil het bedrijf “in de komende jaren” 1.500 elektrische vrachtwagens in Europa hebben, waarvan 500 in Duitsland.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo