Brandstoftekort in Frankrijk: nog geen groot probleem voor Belgische vervoerders

De toenemende moeilijkheden om brandstof te vinden in sommige Franse regio’s, als gevolg van een grootschalige staking in verschillende raffinaderijen van TotalEnergies en ExxonMobil, hebben nog geen gevolgen voor Belgische transporteurs die naar Frankrijk rijden. Op bepaalde bestemmingen blijft voorzichtigheid echter geboden.

Bij Transports Reheul (Warcoing) is Guillaume Reheul niet al te bezorgd: “We hebben onze eigen tanks op het hoofdkantoor. Die worden niet beïnvloed door bevoorradingsproblemen, en met de capaciteit van onze tanks kunnen we het een hele week uithouden. We hoeven niet bij te vullen in Frankrijk, dus de huidige situatie raakt ons niet.”

Bij Transgem (Waremme) is de situatie min of meer hetzelfde, zoals Maxime Vilvorder (hoofd dispatching) uitlegt: “Wij rijden vooral naar Parijs, Normandië, Bretagne en de regio Lyon. Met onze eigen tankinstallatie en tanks van 1000 liter hebben we genoeg voor een hele week, maar op bepaalde bestemmingen ten zuiden van Lyon moeten we voorzichtig zijn. Vorige week moesten drie van onze 40 vrachtwagens bijvullen in Frankrijk. Je moet goed opletten als je de reservelimiet benadert: op de A1 tussen Parijs en Valenciennes staan borden die aangeven welke stations droog staan… en dat is steeds vaker het geval.”

Voor Belgische bedrijven die in een netwerk met Franse vervoerders werken, ligt de situatie iets anders. Dit is het geval voor Garsou-Angenot (Thimister) dat deel uitmaakt van de Astre-groep. “Van wat ik van mijn Franse partners hoor, begint er bezorgdheid te ontstaan, ook al worden de vervoerders die hun eigen tanks hebben voorlopig niet al te zeer getroffen. Momenteel ligt het probleem vooral bij tankstations. Er begint nu een Astre-congres en we zullen zeker meer te weten komen.”

En dan zijn er nog de Belgische transporteurs die het goed doen, zoals Mattheeuws Transport, waarvan de Romac Fuels stations nabij de Franse grens steeds meer klanten krijgen…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo