De Europese vervoersmarkt “koelt even af”

Volgens Timocom, die de cijfers van zijn recente Transportbarometer analyseert, blijft de Europese markt voor wegvervoer extreem krap, met een nog steeds uitgesproken onevenwicht tussen vraag en aanbod, maar de eerste tekenen van een afnemende vraag beginnen zich af te tekenen.

In het derde kwartaal is de vraag naar vervoer vanwege de vakantie steeds lager dan in het tweede kwartaal, maar het aantal vrachtaanbiedingen op de Timocom-marktplaats is dit keer met 28% gedaald, en zelfs met 32% boi  in het geval van intra-Duits vervoer. De volumes liggen nog steeds 10% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, maar Timocom-deskundigen menen dat de stijgende energie- en grondstofprijzen en de daaruit voortvloeiende inflatie de vraag naar wegvervoer drukken.

Aan de aanbodzijde bieden vervoerders ongeveer dezelfde beschikbare vervoerscapaciteit aan als vorig jaar, maar in sommige landen, zoals Duitsland en Polen, is deze capaciteit sterk gedaald. Het tekort aan chauffeurs is hier duidelijk debet aan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo