DFDS wil wegdivisie van Ekol overnemen

De Turkse groep Ekol Lojistik is een “strategische dialoog” aangegaan met de Deense groep DFDS, die haar wegtransportdivisie zou kunnen overnemen. Het is een belangrijke speler in Europa met een wagenpark van 7.500 voertuigen.

De geruchten over een toenadering tussen de Turkse en Deense maatschappijen dateren van de zomer en zijn nu door DFDS bevestigd. DFDS rechtvaardigt deze belangstelling door het groeipotentieel van de Turkse industrie en de export van het land naar Europa. DFDS verzorgt reeds een veerbootverbinding tussen de Turkse haven Mersin en de Italiaanse haven Triëst. Door de overname van de wegvervoersactiviteiten van Ekol Logistics wil DFDS in feite op deze mediterrane route het bedrijfsmodel reproduceren dat zij in Noord-Europa heeft ontwikkeld. DFDS heeft daarom een dossier ingediend bij de Turkse mededingingsautoriteiten, de eerste stap om de overeenkomst te formaliseren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo