Essers opent gloednieuwe farmacrossdock in Genk

Essers investeert fors in de verdere ontwikkeling van zijn farmalogistieke site in Genk. De opening van een farmaspecifieke crossdock kadert in de ambitie om een logistieke hotspot te worden voor deze sector. 

De opening van het hypermoderne overslagdok vormt een nieuwe fase in de strategische ontwikkeling van de Genkse Pharma Valley als centrale hub voor de opslag en distributie van farmaceutische goederen in Europa. CEO Gert Bervoets: “Door niet alleen voor een verdubbeling tot 14.500 vierkante meter te kiezen van het crossdock voor wegtransport maar ook de mogelijkheid toe te voegen om het crossdock te laten fungeren voor andere transportmodi zoals air, rail en ocean, komen we tegemoet aan de vraag van de sector.”

Het nieuwe crossdock is aangepast aan de strenge voorschriften van de farmaceutische industrie. De site beschikt over temperatuurgecontroleerde goederenconsolidatie en tal van value added services: passieve verpakkingen klaarmaken voor luchttransport, containerstuffing voor transport over zee, picking & packing.Duurzaamheid en synchomodaliteit spelen daarbij een grote rol. De containerterminal Port of Limburg voorziet zo in een multimodale connectie met de haven van Antwerpen en het hinterland.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo