Facq en Urbike beleveren professionele klanten in Brussel per fiets

Badkamer- en verwarmingsspecialist Facq belevert zijn Brusselse professionele klanten per cargofiets en niet langer met de bestelwagen. De samenwerking met Urbike verloopt vlot en leverde een besparing op van 1.444 kilo CO2. 

Aanvankelijk werd het project gezien als een test, die duidelijk moest maken of het mogelijk, makkelijk en rendabel was om kleine pakjes per fiets te bezorgen. De resultaten waren meteen beter dan verwacht. Daarom besloot het bedrijf het experiment voort te zetten. De situatie voor het auto- en vrachtverkeer in Brussel wordt steeds ingewikkelder, vandaar de keuze voor ‘zachte’ mobiliteit. Facq en Urbike leveren nu dagelijks kleine pakketjes bij een dertigtal professionele klanten, wat volstaat om één bestelwagen uit het verkeer te halen. De Urbike-koeriers legden vanuit hun hub in Anderlecht al 3.612 kilometer af voor Facq. Het bedrijf maakt zich sterk dat de inzet van de cargobikes de leveringstijden verkort: klanten krijgen hun goederen nu vroeger op de dag geleverd.

In zijn sector is Facq daarmee een pionier. Urbike hoopt dat het voorbeeld van Facq ook gelijkaardige bedrijven kan aanzetten om over te schakelen op cargobikes voor de levering van kleinere zendingen.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo