Galliker vervoert auto’s in elektrische modus

Het Zwitserse transportbedrijf Galliker (dat in Zwitserland al Hyundai waterstoftrucks gebruikt) heeft een elektrische DW-truck in gebruik genomen om auto’s te vervoeren. DW (voor Designwerk) is een Zwitserse start-up waarin Volvo Group een belang van 60% heeft genomen.

Het doel van DW is elektrisch aangedreven trucks te produceren om tegemoet te komen aan de behoeften van vervoerders die niet tevreden zijn met de door traditionele fabrikanten geproduceerde modellen. Dit is de reden voor de belangstelling van het Volvo-concern en dit is precies wat er met Galliker is gebeurd.

De truck van Galliker is gebaseerd op een Volvo FH 6×2 vrachtwagen met korte cabine en is gekoppeld aan een twee-assige trailer. De opbouw werd gemaakt door Kässbohrer en biedt plaats voor acht auto’s (tegen negen voor een traditioneel autotransporter). De vier batterijpakketten hebben een totale capaciteit van 896 kWh, wat genoeg moet zijn om de vrachtwagen een actieradius van 450 kilometer te geven.

Momenteel laadt de DW op met 350 kW, maar de Zwitserse start-up ontwikkelt ook een laadnorm van 2,1 megawatt, het dubbele van de MCS-norm die door alle Europese fabrikanten gezamenlijk is ontwikkeld.

Het voertuig is een van de attracties van de algemene vergadering van ECG (de Europese vereniging van autologistiekers) in Wenen… waar het werd gebracht door Rolf Galliker en zijn dochter Sabrina (hoofd van de afdeling autotransport binnen de Zwitserse groep).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo