UPDATE Hyundai stopt (niet) met waterstoftruckproject in Zwitserland

Volgens onze Duitse collega Trans Aktuell zet de Koreaanse fabrikant Hyundai een punt achter het project met  waterstoftrucks in Zwitserland. De stijgende energieprijzen lijken de reden voor dit besluit.

Ter herinnering: Hyundai Motor Company heeft in Zwitserland een consortium opgericht met de Zwitserse energieleverancier H2 Energy om verschillende lokale transportbedrijven te voorzien van Xcient Fuell Cell trucks. De transporteurs betalen een all-in prijs per kilometer. Energie is dus in het contract opgenomen en de stijgende kosten van waterstof zetten het businessmodel voor beide consortiumpartners onder druk, aldus Beat Hirschi, CEO van Hyundai Schweiz.

Hyundai Hydrogen Mobility (dat een afzonderlijke onderneming is van Hyundai Schweiz en het resultaat is van een partnerschap tussen Hyundai Motor Company en H2 Energy), ontkent echter dat het programma wordt stopgezet en kondigt aan dat andere voertuigen nog steeds beschikbaar zullen worden gesteld aan Zwitserse bedrijven, terwijl de uitrol van het programma in andere Europese landen, te beginnen met Duitsland, waar de eerste voertuigen al zijn geleverd, wordt verdergezet.

Wordt vervolgd…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo