Logistiek samenwerkingsverband CULT breidt verder uit

Het logistieke samenwerkingsverband CULT (Collaborative Urban Logistics & Transport) verwelkomt enkele nieuwe leden, en die zijn niet van de minste. AS Adventure, Ecomat, Fnac Belgium, Vanden Borre, Krëfel en Lombardia Food Creator voegen zich bij het initiatief, dat eerder onder andere Proximus, Danone en Delhaize mocht verwelkomen. Bedoeling blijft: leveringen voor particulieren slim en duurzaam bundelen.

CULT heeft als doelstelling het aantal kilometers en de uitstoot van stadsleveringen te verminderen. Danone, Delhaize, Jacobs Douwe Egberts, Pro-Duo, Proximus, Telenet, Schoenen Torfs startten het samenwerkingsverband in 2020 op, samen met TRI-VIZOR. CULT wil ‘Green Deal Delivery’ aanbieden: een levering op vaste tijdstippen, volledig emissievrij, met groen transport zoals cargofietsen en elektrische bestelwagens en met koeriers die in sociaaleconomisch verantwoorde arbeidsomstandigheden kunnen werken. De eerste leveringen vonden plaats in Antwerpen in maart 2022. De resultaten tonen een kwart minder gereden kilometers en 90% minder uitstoot in vergelijking tot de situatie voordat CULT in voege kwam.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo