Mercedes bundelt haar krachten met Rivian

Mercedes-Benz en het Amerikaanse Rivian hebben een overeenkomst bereikt over de productie van elektrische lichte bedrijfsvoertuigen. De overeenkomst gaat niet over de ontwikkeling van een gezamenlijk voertuig maar over de produktie van verschillende voertuigen in dezelfde fabriek.

Rivian is een nieuwe fabrikant wiens belangrijkste wapenfeit tot nu toe is dat hij een partnerschap is aangegaan met de e-commerce gigant Amazon om deze laatste tegen 2030 maar liefst 100.000 elektrische voertuigen te leveren.

De overeenkomst met Mercedes betreft de gezamenlijke produktie van grote bestelwagens in een Mercedes-Benz fabriek in Midden- of Oost-Europa (Hongarije?). De bestelwagens van Rivian zullen worden gebaseerd op het Rivian Light Van-platform en de bestelwagens van Mercedes-Benz op de VAN.EA-architectuur (voor middelgrote en grote bestelwagens).

Voor Rivian komt deze overeenkomst op het juiste moment omdat de Amerikaanse start-up moeite heeft om zijn productievolumes te verhogen – een verhoging die essentieel is om met name aan de bestelling van Amazon te voldoen – vanwege problemen met de levering van reserveonderdelen en elektronische componenten.

Mercedes-Benz van zijn kant zal pas vanaf 2025 elektrische lichte bedrijfsvoertuigen hebben. Het is in deze context dat de overeenkomst met Rivian en de aanpassing van zijn produktie-installaties in Europa, met name de fabrieken in Düsseldorf, Ludwigsfelde en, eventueel, Kecskelet in Hongarije, worden vastgesteld.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo