Postsorteercentrum Antwerpen X bereidt eindejaarsrush voor met nieuwe pakjessorteermachine

Bpost breidt zijn sorteercapaciteit in het sorteercentrum Antwerpen X gevoelig uit. Eind deze maand wordt een nieuwe pakjessorteermachine actief die, gecombineerd met bestaande installaties, 18.000 tot 20.000 pakjes kan behandelen per uur. Een verdubbeling van de huidige capaciteit, net op tijd voor de drukke eindejaarsperiode.

In Antwerpen X is de verschuiving van klassieke brievenpost naar pakjesbedeling al enkele jaren aan de gang. Gezien de marktevolutie drong een verdere uitbreiding zich op. De uitbreiding diende echter te worden gerealiseerd zonder het verlies van sorteercapaciteit tijdens de opbouw of overgang naar een nieuwe machine. Daarom wordt de nieuwe machine in twee fasen gebouwd. Het tweede deel van de nieuwe pakketsorteermachine wordt volgend jaar opgeleverd. Pas dan zal de huidige, oudere machine ontmanteld en afgebroken worden en kan de nieuwe machine de activiteit volledig overnemen, met verhoogde capaciteit.

De hele infrastructuur van het sorteercentrum werd tevens aangepast aan de nieuwe pakjessorteermachine. Het bestaande gebouw werd uitgebreid met een bijkomende 2000m². Er kwamen 19 nieuwe vrachtwagenkades (reeds in gebruik genomen eerder dit jaar) en 2 loose load conveyors (transportbanden die tot in de vrachtwagen uitgeschoven worden) om bulkproduct te ontladen en op de sorteermachine te injecteren.

De nieuwe installatie kan bogen op meer dan 1,2 kilometer aan transportbanden. In de piekperiode zullen zo’n 140.000 pakjes per dag door het centrum passeren. Ondanks de doorgedreven automatisatie biedt het sorteercentrum werk aan liefst 425 medewerkers.

 

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo