Registratie van LBV’s in de EU daalt nog steeds

In de EU daalde het aantal inschrijvingen van bedrijfsvoertuigen (alle segmenten) opnieuw in juli (-17,4%) en augustus (-8%) 2022. Ze zijn nu veertien maanden op rij gedaald. De belangrijkste oorzaak van de algemene marktkrimp is de sterke daling van het aantal inschrijvingen van bestelwagens.

De Europese (EU) markt voor nieuwe bestelwagens heeft in juli (-20,6%) en augustus (-12,1%) verliezen met dubbele cijfers geboekt. Een van de oorzaken: problemen met de leveringsketen die de beschikbaarheid van voertuigen in dit segment blijven beïnvloeden. De enige markt die in deze twee maanden als winnaar uit de bus kwam, was Spanje (+8,8%), terwijl alle andere grote markten daalden.

In de eerste acht maanden van het jaar werden in de Europese Unie 838 608 nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen geregistreerd, een daling met 22,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Frankrijk, de grootste markt voor bestelwagens in de EU, daalde het aantal inschrijvingen met 23,6% op jaarbasis. Ook andere belangrijke EU-markten boekten verliezen, waaronder Spanje, dat de grootste procentuele daling kende (-29,9%), Duitsland (-20,2%) en Italië (-12,4%). (ACEA-cijfers)

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo