Renault Trucks lanceert elektrische driewielers van Kleuster

Renault Trucks en Kleuster, een in Lyon gevestigde fabrikant van elektrisch ondersteunde driewielers, hebben besloten samen te werken om de productie en marketing van de Freegônes cargobike, die acht jaar geleden werd gelanceerd, te versnellen.

Deze cargobike zal voortaan in de fabriek van Renault Trucks in Vénissieux worden geassembleerd en vanaf 2023 door het Europese netwerk van de constructeur op de markt worden gebracht. In het kader van dit partnerschap brengt Renault Trucks zijn expertise, zijn industriële infrastructuur en zijn grootschalige productiecapaciteit in. De fabrikant heeft aangekondigd dat de productie op zeer korte termijn zal vervijfvoudigen ten opzichte van 2022. Kleuster van zijn kant brengt een “volwassen product (…) dat al een portefeuille heeft aangetrokken van grote klanten die met name actief zijn op het gebied van last-mile delivery”. Momenteel zijn er in Frankrijk bijna 200 Freegônes in dienst. Het driewielige voertuig heeft een bereik van 80 km en biedt 5 modules voor verschillende soorten vervoer: droge cel (350 kg lading en 2 m3 nuttig volume), koelcel (-25 tot +4°C), levensmiddelen, bak en kipper. De doelgroep? Levering van pakketten of levensmiddelen, koeriersdiensten, afvalinzameling, onderhoud van groenvoorzieningen, catering, enz.

Met de integratie van Kleuster-producten wil Renault Trucks de professionals een oplossing bieden voor de laatste kilometer. De Franse fabrikant heeft daarmee een elektrisch bereik van 650 kg tot 44 ton bruto voertuiggewicht.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo