Renault Trucks start voorverkoop zware elektrische gamma

Vloten die geïnteresseerd zijn in de nieuwe zware elektrische trucks van Renault Trucks kunnen hun bestellingen plaatsen voor een E-Tech T en C, die respectievelijk bestemd zijn voor regionaal vervoer en de stedelijke bouwsector. De productie start eind 2023 in Bourg-en-Bresse.

De Renault Trucks E-Tech T en C hebben dezelfde technische architectuur als de Volvo FM en FH Electric, dat wil zeggen twee of drie elektromotoren met een gezamenlijk vermogen tot 490 kW. De cellen en modules voor deze batterijen zullen door Samsung SDI in Gent worden geassembleerd.

Afhankelijk van de gewenste actieradius kan de klant kiezen voor vier of zes lithium-ion tractiebatterijpakketten met een capaciteit van 360 of 540 kWh. Deze batterijen kunnen worden opgeladen met wisselstroom (AC) tot 43 kW, of met gelijkstroom (DC) tot 250 kW. Dit is meer dan wat de D E-techs bieden, maar minder dan wat bijvoorbeeld DAF voor zijn nieuwe modellen heeft aangekondigd. Volgens Renault Trucks zullen de E-Tech T en C tot 300 km kunnen afleggen met één lading en tot 500 km met een tussentijdse snelle lading van een uur.

De Renault Trucks E-Tech T en C kunnen worden besteld als 4×2 en 6×2 trekkers met een diepe cabine en een wielbasis van 3.900 mm. Als vrachtwagen zijn ze beschikbaar in 4×2, 6×2 en 8×4 tridem, met korte of lange cabine, en met een aanbod van elf wielbases, gaande van 3.900 tot 6.700 mm. Er zijn ook drie verschillende types aftakassen: elektrisch, elektromechanisch of op de versnellingsbak.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo