Renault Trucks start voorverkoop zware elektrische gamma

Vloten die geïnteresseerd zijn in de nieuwe zware elektrische trucks van Renault Trucks kunnen hun bestellingen plaatsen voor een E-Tech T en C, die respectievelijk bestemd zijn voor regionaal vervoer en de stedelijke bouwsector. De productie start eind 2023 in Bourg-en-Bresse.

De Renault Trucks E-Tech T en C hebben dezelfde technische architectuur als de Volvo FM en FH Electric, dat wil zeggen twee of drie elektromotoren met een gezamenlijk vermogen tot 490 kW. De cellen en modules voor deze batterijen zullen door Samsung SDI in Gent worden geassembleerd.

Afhankelijk van de gewenste actieradius kan de klant kiezen voor vier of zes lithium-ion tractiebatterijpakketten met een capaciteit van 360 of 540 kWh. Deze batterijen kunnen worden opgeladen met wisselstroom (AC) tot 43 kW, of met gelijkstroom (DC) tot 250 kW. Dit is meer dan wat de D E-techs bieden, maar minder dan wat bijvoorbeeld DAF voor zijn nieuwe modellen heeft aangekondigd. Volgens Renault Trucks zullen de E-Tech T en C tot 300 km kunnen afleggen met één lading en tot 500 km met een tussentijdse snelle lading van een uur.

De Renault Trucks E-Tech T en C kunnen worden besteld als 4×2 en 6×2 trekkers met een diepe cabine en een wielbasis van 3.900 mm. Als vrachtwagen zijn ze beschikbaar in 4×2, 6×2 en 8×4 tridem, met korte of lange cabine, en met een aanbod van elf wielbases, gaande van 3.900 tot 6.700 mm. Er zijn ook drie verschillende types aftakassen: elektrisch, elektromechanisch of op de versnellingsbak.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo