Sterk derde kwartaal voor VW Commercial Vehicles

De divisie bedrijfsvoertuigen van de Volkswagen Groep heeft goede resultaten geboekt voor het derde kwartaal van 2022, evenals voor de eerste negen maanden van het jaar, ondanks een daling van het aantal inschrijvingen die de hele sector treft. De belangrijkste figuren om te onthouden.

Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) heeft het derde kwartaal van 2022 afgesloten met een duidelijke groei van de resultaten: na negen maanden bedroeg het bedrijfsresultaat 356 miljoen euro, 301 miljoen euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de omzet is na negen maanden gestegen tot 7,956 miljard euro (tegen 7,3 miljard euro vorig jaar).

De winstgevendheid van de verkoop steeg dienovereenkomstig tot 4,5%, een duidelijke verbetering ten opzichte van het voorgaande jaar (0,8%). In een moeilijk marktklimaat daalde het aantal geleverde eenheden met 18,2% tot 234.400 voertuigen. De bedrijfswagenspecialisten in Hannover zijn in lijn met het branchegemiddelde. In de Europese Economische Ruimte is het marktaandeel van VWCV in de eerste negen maanden van het jaar licht gestegen met bijna één procent. Vooral in Duitsland steeg het marktaandeel met 3,3% tot 25,3%. VWCV blijft marktleider. Met een lichte stijging van 3% in geleverde eenheden in het derde kwartaal (tot 72.700 eenheden) en een stijging van 11,2% in ontvangen bestellingen, hield de Duitse markt goed stand. Er zij op gewezen dat meer dan 20.000 ID. Buzz werd besteld nog voor de lancering in het netwerk.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo