Stow Robotics opent nieuwe campus op voormalige site DPG Media

Stow Robotics, onderdeel van magazijninrichter Stow Group, breidt zijn productiecapaciteit in Lokeren uit. Het bedrijf neemt zijn intrek op een bijzondere locatie: de voormalige site van mediabedrijf DPG Media langs de E 17. 

Als alles volgens plan verloopt, verhuist Stow Robotics begin 2023 naar de nieuwe vestiging. Het voormalige pand van de mediagroep DPG Media wordt momenteel omgebouwd tot een campus voor Stow Robotics. Ontwikkelaar WDP verierf het gebouw eind 2021 via een sale-and-lease-back-operatie. Het gebouw zal worden ingericht als een volwaardige Stow-campus met een productieruimte op meerdere niveaus, een R&D-centrum, een showroom en kantoren voor verkoop- en naverkoopactiviteiten. Stow Robotics zal op deze site een totale oppervlakte van ongeveer 24.000 m² innemen op basis van een huurcontract op lange termijn.

Lokeren wordt de tweede grote campus in België voor Stow, dat zijn hoofdzetel heeft in Spiere-Helkijn bij Doornik, en 10 fabrieken en 20 commerciële vestigingen telt, verspreid over Europa en de VS. Stow Robotics werft minstens 50 extra medewerkers aan voor de productieactiviteiten op de campus in Lokeren. Alle andere activiteiten van Stow Robotics worden eveneens overgebracht naar Lokeren, zodat op termijn op termijn 200 mensen op de site actief zullen zijn, waarvan een groot aantal ingenieurs in R&D en andere technische functies.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo