Transport Engelbosch ruilt manuele planning in voor Dashdoc

Transport Engelbosch schakelde afgelopen zomer over van een manueel planningsysteem naar het geautomatiseerde digitale transport management system van Dashdoc. Begin oktober werd een trainingsdag georganiseerd om de chauffeurs hier wegwijs in te maken. 

De vloot van Transport Engelbosch telt veertig vrachtwagens. Te veel om transportmissies te blijven plannen met excel spreadsheets, meende oprichter Michel Engelbosch. Dat arbeidsintensief proces werd de voorbije zomer ingeruild voor het geautomatiseerde TMS van Dashdoc.

“We hebben voor Dashdoc gekozen omwille van de prijs, gebruiksvriendelijkheid en snelheid van de implementatie”, motiveert planningverantwoordelijke Floris Servranckx. “Alle informatie qua administratie, vakantieperiodes en te vernieuwen documenten wordt nu gecentraliseerd opgeslagen. Ik kan nu ook eenvoudig de vaste weekplanning dupliceren. Op termijn zal dit voor het opstellen van de planning makkelijk een besparing van drie à vier werkuren per week opleveren.”

De chauffeurs gebruiken de mobiele applicatie van het TMS als navigatiehulp, als track & trace-dienst van leveringen en om documenten te ondertekenen. Doordat het platform raadpleegbaar is in meer dan tien verschillende talen, kunnen ook anderstalige chauffeurs er meteen mee aan de slag. “Onze chauffeurs zijn het niet gewend om hun gsm voor werkgerelateerde zaken te gebruiken en waren aanvankelijk wat sceptisch”, herinnert Floris zich. “Intussen zijn ze het platform gewoon en zien ze er de meerwaarde van in.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo