Van Moer neemt Brusselse Rhenus-terminal over

Van Moer Logistics heeft de overname van Rhenus Terminal Brussels NV (“RTB”) afgerond. Naast de terminalactiviteiten wordt ook de in-house expeditie van Rhenus Logistics overgenomen.

RTB beschikt over een oppervlakte van ca. 21.000 m², een kade van 250 meter met spooraansluiting en is gelegen naast de reeds bestaande inlandterminal van de logistieke groep Trimodal Terminal Brussels (“TTB”). Doordat RTB en TTB, dat ook deel uitmaakt van Van Moer Logistics, aan elkaar grenzen, ontstaan er volgens Van Moer nieuwe synergieën en opportuniteiten.De overname kadert in de intermodale strategie van Van Moer Logistics, dat inzet op de binnenvaart en sinds 2011 verschillende terminals en kaaien heeft overgenomen en ontwikkeld.

In Brussel ziet het bedrijf mogelijkheden van onder andere watergebonden stadsdistributie, waarmee het in Antwerpen reeds ervaring heeft. Van Moer Logistics zal mee zijn schouders zetten onder de verdere duurzame ontwikkeling van het Brusselse havengebied en het creëren van werkgelegenheid. Tot slot kan de overname van RTB een springplank zijn om in de toekomst goederenstromen van en naar Wallonië te ontwikkelen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo