Air Products ontwikkelt derde waterstofterminal in Hamburg

Air Products zal samenwerken met Mabanaft voor het ontwikkelen van een waterstof terminal in de haven van Hamburg. Na Rotterdam en Immingham wordt het de derde import terminal van Air products in Europa. Naar verwachting zal de terminal vanaf 2026 groene waterstof gaan leveren.

Het is de bedoeling dat elders in de wereld door Air Products en haar partners geproduceerde ammoniak ter plaatse wordt omgezet in groene waterstof, alvorens het te distribueren naar afnemers ter plaatse en in heel Noord-Duitsland. “Deze aankondigingen onderstrepen de bijdrage die Air Products wil leveren aan het decarboniseren van zware bedrijfsvoertuigen en industrie in Europa, door gebruik te maken van verschillende energiebronnen”, aldus Air Products’ CEO Seifi Ghasemi.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo