bpost levert uitstootvrij in de zone van postcode 1000

In Brussel (postcode 1000) levert bpost voortaan brieven en pakjes zonder CO2-uitstoot. Ofwel te voet, ofwel met behulp van 14 cargofietsen en 61 elektrische voertuigen. Uitbreiding naar de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk gewest wordt onderzocht.

De zone waarin bpost uitstootvrij levert sterkt zich uit van de vroegmarkt tot het Terkamerenbos. Dit wordt bereikt door drie soorten maatregelen te combineren: de klant kan bijdragen tot het verlagen van de voetafdruk, door pakjes te laten leveren in een door hem/haar gekozen afhaalpunt (postkantoren, postpunten, pakjespunten en pakjesautomaten) in de buurt. Binnen zone 1000 zijn er 31 afhaalpunten, zodanig dat klanten nooit meer dan 500 meter moeten afleggen om hun pakje op te halen. ​Ten tweede maakt bpost gebruik van stedelijke microhubs die het aantal kilometers dat de grootste bestelwagens in de stad afleggen, beperken. Tenslotte zet bpost 14 cargofietsen en 61 elektrische bestelwagens in.

In samenwerking met de VUB-MOBI is bpost ook gestart met een project dat van de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een grote ecozone moet maken waarin tegen 2025. In België streeft bpost ernaar om tegen die datum 25 grote steden te bedienen zonder CO2-uitstoot. Momenteel zijn de steden Mechelen, Leuven, Namen, Bergen en Louvain-la-Neuve ecozones. In Mechelen heeft bpost b.v. de CO2-uitstoot met 97 % verminderd voor thuisleveringen en leveringen in afhaalpunten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo