CEO Maersk: “Recordwinsten, maar ook donkere wolken aan de horizon”

Containerrederij Maersk kan recordcijfers voorleggen in het derde kwartaal van 2022. Er werd net geen 9 miljard dollar winst geboekt in het afgelopen trimester. De logistieke activiteiten spelen daarin een steeds grotere rol. CEO Soren Skou tempert wel de verwachtingen voor de toekomst. 

De grote winsten die Maersk, net als veel concurrenten in het maritieme vervoer, kan optekenen, hangen samen met de heersende recordtarieven in het maritiem transport. In de eerste negen maanden van het jaar boekte Maersk liefst 24, 2 miljard dollar winst. Volgens CEO Soren Skou leveren ook de groeiende activiteiten in de logistiek steeds meer winst op. Die zijn intussen goed voor 4 miljard dollar. Ook de winst in de terminalactiviteiten nam nog toe.

Niettemin tempert Skou de verwachtingen voor het komende jaar. “Met de oorlog in Oekraïne, een energiecrisis in Europa, hoge inflatie en een dreigende wereldwijde recessie zijn er genoeg donkere wolken aan de horizon. Dit weegt op de koopkracht van de consument, wat op zijn beurt gevolgen heeft voor de wereldwijde vraag naar transport en logistiek. Hoewel we verwachten dat een vertraging van de wereldeconomie zal leiden tot een zwakkere markt in zeevracht, zullen we de groeimogelijkheden binnen onze logistieke activiteiten blijven nastreven.” De verwachting is dat in de komende maanden de maritieme vrachttarieven weer afzwakken.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo