Colruyt neemt eerste Scania e-truck in gebruik

Colruyt Group heeft de eerste Scania BEV in België in gebruik genomen. Die zal worden ingezet in de logistiek voor Solucious, het foodservicebedrijf van Colruyt Group.

Afgelopen week maakte de Belgische retailer bekend dat hij volop wil inzetten op zero-emissievoertuigen, zowel voor eigen transport van en naar de winkels, als naar de distributiecentra via leveranciers. Tegen 2035 wil het familiebedrijf alle goederentransport zero-emissie plaats laten vinden. De ingebruikname van de batterij-elektrische Scania zet men een belangrijk eerste stap in dit proces. Colruyt Group heeft nu gekozen voor de 25P BEV met een totale actieradius tot 250 kilometer. De elektromotor met een continue vermogen van 230 kW wordt gevoed door een batterijpakket met een totaal geïnstalleerde capaciteit van 300 kWh. Met 130 kW DC-lading kunnen de negen batterijen in minder dan 1,5 uur volledig worden opgeladen.

 

 

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo