De markt voor getrokken materieel zal naar verwachting dalen in 2023

Het adviesbureau Clear heeft zojuist zijn prognoses gepubliceerd voor de Europese markt voor getrokken materieel in 2023. Het zal niemand verbazen dat de vooruitzichten voor West-Europa somber zijn.

Volgens Gary Beecroft (Clear) heeft de verkoop van opleggers relatief weinig geleden onder de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. De verschillende landen in West-Europa zullen dus 6,7% meer opleggers hebben gekocht dan in 2021. Als gevolg daarvan heeft de produktie van getrokken materieel het op twee na beste resultaat in de geschiedenis bereikt, ook al is de uitvoer (hoofdzakelijk van Duitse zijde) naar Oosteuropese landen gedaald.

De vooruitzichten voor 2023 zijn veel minder positief, door de slechte algemene economische vooruitzichten en de hogere grondstof- en energieprijzen, maar ook door een factor die specifiek is voor de markt van getrokken materieel: aangezien de verkoop tussen 2009 en 2014 laag was als gevolg van de economische crisis, zullen er de komende jaren minder aanhangwagens te vervangen zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo