DFDS neemt eerste Belgische elektrische Volvo-truck uit monsterbestelling in ontvangst

DFDS heeft de allereerste rit uitgevoerd met een nieuwe in serie geproduceerde Volvo FH Electric. De oplevering gebeurde in aanwezigheid van Niklas Andersson, EVP Logistics van DFDS in het bijzijn van premier Alexander De Croo en Jonas Odermalm, Vice President Electromobility Product Management Volvo Trucks. De truck zal ingezet worden om onderdelen vanuit de DFDS-terminal naar de fabriek van Volvo Cars in Gent te brengen.

Deze Volvo FH Electric is de eerste uit een indrukwekkende reeks van 125 bestelde elektrische Volvo-vrachtwagens die in de loop van 2023 operationeel zullen zijn in de DFDS-vloot. In 2021 initieerden DFDS en Volvo Trucks een gezamenlijk project met betrekking tot duurzaam wegtransport. Peter Himpe, Vice President Volvo Trucks Belux: ”Met de levering van onze eerste FH Electric in België tonen we aan dat er al heel wat logistieke trajecten in aanmerking kunnen komen om geëlectrificeerd te worden. Met een range van minimaal 300 km zal deze FH dagelijks trajecten kunnen verzorgen tussen de DFDS-terminal in North Sea Port en de Volvo Cars fabriek in Gent. Naarmate het break even point van elektrische trucks dichterbij komt zijn we ervan overtuigd dat dat dit pionierswerk van DFDS en Volvo Trucks veel navolging zal kennen.”

Volvo Trucks heeft zich wereldwijd als doel gesteld om tegen 2030 de helft van zijn nieuwe vrachtwagens te verkopen met een batterij- of brandstofcelaandrijving. In Europa lihgt het streefcijfer hoger: momenteel rekent Volvo erop dat zo’n 70 procent van alle nieuwe vrachtwagens die het in 2030 zal verkopen, zullen beschikken over zo’n alternatieve aandrijving. Na de zomer van 2023 zal Volvo Trucks ook starten met de productie van elektrische trucks in de Gentse vrachtwagenvestiging en in 2025 start Volvo Trucks in Gent met het bouwen van batterijmodules voor batterijpacks.
DFDS streeft ernaar om tegen 2050 een netto-nul-uitstoter te zijn, onder andere door tegen 2030 25% van zijn truckvloot te elektrificeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo